Va salut pe toti cu mult respect

As dori sa va fac sa cititi cat mai mult, sa cititi si sa recomandati si altora.

Voi incerca sa va informez cu unele din cele mai interesante si socante stiri, anecdote, basme, paradoxuri, retete si multe alte minunatii din carti -si nu numai- adunate si la lume inapoi date.

“Nopti sfinte” (din auzite)
In Sebesul sasesc si in alte localitati din tinuturile sasesti se duc fetele mari de maritat in noaptea de anul nou la gramada de lemne fara ca sa vorbeasca ceva si fiecare ia un brat plin, fara sa le numere. Care a luat numar cu sot se marita chiar in anul acela. Iar altele se duc tot in seara aceea tacute, una dupa alta, fiecare la fantana cu cate un pahar in mana si isi toarna apa d’acolo in pahar, cand au ajuns in casa sunt libere sa vorbeasca. Pe urma isi toarna albusul unui ou in paharel si-l pune pana a doua zi pe freastra. Din aceasta gacesc cei care se pricep.

In alte locuri pun oamenii curiosi, cand se suna de ameazi in ajunul anului nou, o foae de iedera, intr-o farfurie plina cu apa. Daca in noaptea urmatoare se face neagra, arata moarte; daca se pateaza, boala; daca ramane verde, atunci arata sanatate in anul urmator.

Culeasa din cartea “Basme din Transilvania” de Friedrich Muller-Biblioteca… Minervei Nr.165 -1914- am respectat scrierea din text.

Doi trecatori sáu ciocnit pe trotuar si unul dintre ei, mai nervos, ii striga celuilalt :
-Esti imbecil!
Si adauga imediat:
-Este inutil sa-mi raspunzi: sunt surd!

cules din “Gluma de buzunar” almanah interbelic

Descantec de amorteala piciorului:
“Esi baba din piciori, ca cia murit un fecior” – de trei ori zis, se da cu palma in genunchiul piciorului de 9 ori

cules din manuscris Bucarest – Ilfov ~1880
Inchei azi cu reteta originala a “Salamului Victoria” din 1971 – o sa ramaneti uluiti cand veti constata ca nu avea asa zilele E-uri.

Reteta de fabricatie – Materii prime:
Brat din carne de porc – 30%
Carne de porc (din pulpe si spete) -70%
Condimente pentru 100 kg de compozitie: Piper 150g Nucsoara 30g Zahar25g
Membrane: funduri de manzat necalibrate.

Astazi voi incheia cu testamentul al lui Einstein: “daca voi oamenii nu veti deveni mai buni, mai drepti si mai cinstiti atunci sa va ia d…u pe toti”. El s-a dus, nu se stie unde, unul dintre cele mai mari genii ale omenirii, dar care a contribuit cu varf si indesat la fabricarea bombei atomice si desi atunci cand si-a dat seama ca puterea atomului poate fi utilizata si in plan militar a trimis o scrisoare impreuna cu alti savanti care au contribuit la proiectul “Manhattan” in care cerea conducerii USA sa nu foloseaca arma atomica a asistat neputiuncios la folosirea ei.

Va doresc sa deveniti mai buni, mai drepti si mai cinstiti daca nu  sa fiti cel putin sanatosi!

Al Dvs cu respect,
Un om

Tags:

3 Responses to “Va salut pe toti cu mult respect”

  1. ILDI says:

    super blogul!!!!

  2. andrei says:

    imi place

  3. Hasegawa says:

    Foarte frumos

Leave a Reply